england,  london,  my life,  travelling,  united kingdom

JOS OLISIN NYT LONTOOSSA

Olisin onnellinen.

 

 Ja viettäisin siellä yhden vuorokauden elämästäni näin:

Kävelisin ympäri Sohoa ja lopulta sujahtaisin viihtyisälle Neal’s yardille Covent Gardenin uumenissa. Karkuun ruuhkaisia katuja ja katkeamatonta liikennettä. Ja jos olisin rohkea, istahtaisin alas joistakin söpöistä kahviloista ja nauttisin pienen lounaan suojaisan kujan keskiössä.

 

 

Jatkaisin matkaani johonkin Lontoon lukuisista (ilmaisista) museoista. Ehkäpä Wallace Collectioniin, ehkä Sir John Soane’s museoon. Jälkimmäisestä ei ole olemassa kuvia (siellä olevan kiellon vuoksi), mutta suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Ehdottomasti yksi Lontoon museoiden helmistä. Varsinkin jos on heikkona kotimuseoihin, niin kuin minä täällä.

 

(Tämä kuva vuodelta 2016)

Sen jälkeen sisällyttäisin matkani varrelle ehdottoman lempipaikkani koko Lontoossa. Saint Dunstan in the East Church Gardenin. Nämä kirkon rauniot ovat täydellinen rauhoittumisen paikka. Lounasaikaan siellä voi nähdä vain muutaman pukumiehen lukemassa päivän sanomalehteä. Ensimmäisellä kerrallani sain aivan varmasti taltioitua kameraani aaveen, vai mitä olette mieltä? Olen käynyt paikalla useasti ja se sijaitsee Tower bridgen ja London bridgen välimaastossa. Täydellinen paikka pysähtyä kahden sillan välillä matkalla vaikkapa ihanaan Borough markettiin!

 

Kahville pysähtyisin viimeisimpään löytööni. Olen heikkona kirkkoihin, hautausmaihin ja raunioihin, joten mikä olisikaan parempi paikka pienelle kahvihetkelle kuin tämä? Host café St Mary Aldermaryn kirkossa on mielenkiintoinen kokemus. Koko kirkko on kahvila, ja tunnelma on jotenkin erityislaatuinen. Tuntui oudolta juoda juuri ostamaansa jääkahvia kirkon penkeillä, vastapäätä joskus enemmänkin toiminutta alttaria. Ihan vain täysin erilaisen tunnelman takia, suosittelen kokemaan tämän paikan.

 

 

Päivän viimeinen (tai ensimmäinen) kävely voisi suuntautua johonkin kaupungin lukuisista puistoista. Tällä hetkellä menisin ehdottomasti Holland parkiin (ja sieltä Notting Hillin kuuluisille värikkäille kaduille) tai johonkin sellaiseen, jossa en ole vielä koskaan ennättänyt käymään. Nämä ylläolevat kuvat ovat kuitenkin Peckham Rye parkin The Sexby Gardenista, joka oli kuumana kesäpäivänä ihan mieletön sekin.

 

Ehkä ensi vuonna?

 

– LONTOO TOUKOKUU 2019 & HEINÄKUU 2018

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *