london,  my life,  travelling,  united kingdom

GRANT MUSEUM OF ZOOLOGY / LONDON

-Lontoo helmikuu 2018

Grant Museum of Zoology and Comparative Anatomy. Tämä oli paikka, jossa tuli ehkä vähän paha olo. Samalla kuitenkin pyörin ympäri museota mielenkiinto takaraivossa ja (hullun) kiilto silmissä. Olihan se nyt aivan huikean siistiä.

Mielenkiinnon koko paikkaa kohtaan herätti yksi visuaalisesti erittäin paljon silmää miellyttävä sarja, Penny Dreadful. Koko kolme tuotantokautta hiveli näkökenttää, saaden jälleen kerran mielen kiroamaan sitä, että miksi synnyin Ikean ja valkoisen kliinisyyden aikakaudelle. Ilman kyseistä sarjaa en olisi varmaan tiennyt edes koko museon olemassaolosta. En olisi välttämättä koskaan tullut tietämäänkään. Vaikka kuvauksissa käytetty museo ei Lontoossa ollutkaan (vaan Dublinissa), oli niiden ulkonäkö kuitenkin suhteellisen samaa luokkaa.

Jos huomaatte joskus tuijottavanne punaisista tiilistä rakennettua yliopiston rakennusta lähellä Euston Squarea, ylittäkää katu takananne, ja astukaa sisään tähän kotoisalta tuntuvaan museoon. Kannattaa itseasiassa  astua ihan jokaiseen museoon Lontoossa, joka vähääkään mietityttää. Ne kun ovat lähes kaikki ilmaisia.

Leighton house oli ihana, mutta en sanoisi että pääsymaksunsa arvoinen tilan kokoon nähden. Tai siihen, että paikan valokuvaaminen oli kielletty (mikä nyt on ymmärrettävää tietyissä tapauksissa, mutta kuitenkin harmillista). Tämä taas oli ilmainen, mutta olisin ollut valmis milloin tahansa maksamaan sisäänpääsystä.

Rockefeller Building, 21 University St, Bloomsbury, London 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *