gdansk,  my life,  travelling

GDANSK & S O P O T

& lähemmäs seitsemänkymmentä kuvaa.

 

Pienissä kaupungeissa parasta on se, että aamulla voi astua ovesta ulos ilman mitään sen kummempaa määränpäätä. Päivän kohteeksi voi valita muutaman tärpin etukäteen, mutta muuten kävellä rauhallisesti aina siihen suuntaan minne mieli tekee ja jalat kuljettavat. Itse valitsin eräänä harmaana marraskuisena lauantaina yhden ravintolan sekä yhden museon. Sunnuntaina sen sijaan museon tilalle vaihtui Sopot ihanan ravintolan johdattelemana.

Ensimmäisen päivän parin tunnin kuolema kahvilassa. / Pakollinen museon peiliselfie. / Bar Pod Rybą (Piwna 61/63) ja jättimäinen uuniperuna pekonilla, valkosipulilla ja gorgonzolalla. Tätä paikkaa suosittelen, jos joskus joku Gdanskiin eksyy. Aivan tajuttoman hyvää!

 

Hobittikylä Gradowan kukkulalla!

 

Sain tilattua aamupalan oven taakse lähetin tuomana. Hyödynsin tätä kahtena siihen mahdollistavana aamuna, eikä ne päivät olisi paremmin voinut edes alkaa.

 

DOM UPHAGENA:

(Długa 12)

 

Olen heikkona kotimuseoihin, joten Uphagen’s house oli pakko päästä näkemään. Dlugalla sijaitsevalla museolla on helppo poiketa käymään, jos vain osaa avata oven. Minä en nimittäin ymmärtänyt sen toimintaperiaatetta. Seisoin katsomassa monta metriä korkeaa ovea sormi suussa, kunnes joku muu sinne haluava astui sisään.

 

SOPOT:

 

Błękitny Pudel:

(Bohaterów Monte Cassino 44)

Rehellisesti mua ei olisi voinut vähempää kiinnostaa koko Sopot. Ajattelin sen olevan pelkästään perus Itämeren rantaa kaikkien siitä kahlattujen kuvien perusteella. Onneksi olin väärässä ja onneksi löysin tämän maailman kauneimman ravintolan. Ilman Blekitny pudelin olemassaoloa, olisin tuskin ottanut junaa koko kaupunkiin. Ihan kuin kotiini olisin tullut, suosittelen vahvasti jos kaikki kaunis ja vanha kiinnostaa. Ja koko merta en edes nähnyt missään (vuodenaika tosin toi mukanaan pimeän taivaan jo keskellä päivää).

 

 

GDANSK BY NIGHT AND GOOD BYE:

 

-GDANSK MARRASKUU 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *